Hoe werkt het?

Dit online platform maakt het nog makkelijker om in aktie te komen. Lees hier hoe het werkt! 

----------------
ACTIEVOEREN
----------------

Hoe werkt het?

 1. Maak een actiepagina aan via 'Start je actie!', voor jezelf of voor je hele team. Je maakt eerst een eigen account aan, vervolgens je actiepagina.
 2. Maak je actiepagina persoonlijk door teksten, foto’s en video’s toe te voegen.
 3. Promoot je actie bij familie, vrienden, kennissen en collega’s, deel de link naar je actiepagina via e-mail, WhatsApp, Facebook, Twitter, etc. 
 4. Vraag je netwerk concreet om een donatie te doen via je actiepagina.  
 5. Plaats regelmatig een update op je actiepagina om je donateurs op de hoogte te houden.
 6. Meer tips om je actie succesvol te maken vind je op deze pagina.
 7. Het geld dat je via je online actiepagina ophaalt komt direct op de rekening van Bartiméus Fonds terecht.
 8. Vergeet niet je donateurs te bedanken voor hun gift!

Je persoonlijke actiepagina
Mensen geven aan mensen. Daarom hebben wij de mogelijkheid voor jou gecreeerd om je eigen, persoonlijke actiepagina aan te maken. Een actiepagina is persoonlijk en herkenbaar voor anderen. Inspireer mensen die je kent door mensen updates te versturen over je actie en vraag ze om te doneren via je online actiepagina. Laat aan iedereen zien dat jij je actief inzet voor mensen die blind of slechtziend zijn zodat zij volop mee kunnen doen aan de samenleving.

Teamactie opzetten
Je kunt ook als team een actiepagina maken, waar vervolgens teamleden hun eigen, persoonlijke actiepagina 'onder kunnen hangen'.

 1. Klik in het hoofdmenu op: Start actie.
 2. Maak de keuze 'Samen met anderen'
 3. Geef je teampagina vorm door een streefbedrag, paginatitel, persoonlijke tekst en foto's toe te voegen (dit hoeft niet direct volledig te zijn).
 4. Ook geef je je persoonlijke pagina vorm door een streefbedrag, paginatitel, persoonlijke tekst en foto's toe te voegen (dit hoeft niet direct volledig te zijn).
 5. Zodra de teampagina aangemaakt is, kunnen anderen zich aansluiten via de knop 'Ik wil in dit team' op de teampagina.
 6. Teamleden kunnen dus op deze zelfde teampagina via de knop 'Ik wil in dit team' zichzelf aansluiten bij het team. Ze krjigen dan een eigen actiepagina die automatisch wordt gekoppeld aan het team. 

Geen minimum bedrag dat je moet ophalen
We zijn blij met alle acties: groot en klein! Er is geen minimumbedrag dat je moet ophalen met je actie. Het streefbedrag is een hulpmiddel om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken om óók een donatie te doen. Zo maken we samen écht een verschil!

Mensen geven me een contante donatie, wat nu
Als mensen je contant geld geven, omdat ze bijvoorbeeld geen internet of iDeal hebben, dan kan je dat het beste zelf als een donatie op je actiepagina doneren. Het contante geld houd je dan zelf. Zo is het opgehaalde bedrag op je actiepagine toch up-to-date. 

Waar gaat het geld naar toe? 
Het Bartiméus Fonds zet zich in voor mensen die slechtziend of blind zijn. Met onze projecten zorgen we ervoor dat zij volwaardig kunnen meedoen, net als ieder ander! Wil je zelf een project kiezen waar jouw donaties naartoe gaan? Neem dan contact met ons op. Heb je geen voorkeur, dan gaat het geld naar de projecten die op dat moment het hardst nodig zijn. Neem een kijkje op onze website om meer te lezen over projecten die we met jouw hulp mogelijk kunnen maken.

Het Bartiméus Fonds is een CBF Erkend Goed Doel en heeft de ANBI-status. Wij ontvangen geen geld van de overheid en zijn dus volledig afhankelijk van donaties.

----------------
DONEREN
---------------- 

Veilig en makkelijk doneren
De donaties die mensen via een actiepagina doen, komen terecht bij het Bartiméus Fonds. Met behulp van iDeal kan iedereen snel, gemakkelijk en veilig doneren. Om te kunnen doneren, hoef je geen account aan te maken op deze website. 

Anoniem doneren
Ja, dat kan. Volg de instructies op de doneerpagina. Je kunt hier aangeven dat je anoniem wilt doneren. Je naam is dan niet te zien op de website.

Minimum donatiebedrag
Dit actieplatform is op basis van het Kentaa-actieplatform voor goede doelen. Hier is een minimumbedrag van € 5,- per donatie vastgesteld omdat er kosten en handelingen nodig zijn om elke donatie te verwerken. Hoewel we blij zijn met grote én kleine bedragen, zou bij een laag bedrag van bijvoorbeeld € 1,-  de kostenverhouding niet meer in balans zijn. Hierom is er een mimimumbedrag vastgesteld van € 5,- per transactie.

Waar gaat het geld naar toe?
Het Bartiméus Fonds zet zich in voor mensen die blind of slechtziend zijn. Onze projecten zijn er altijd op gericht om hun positie in de samenleving te verbeteren. Bij sommige acties is er een specifiek project gekozen door de actievoerder. Is er geen specifiek project gekozen, dan gaat het geld naar de projecten die het hardst nodig zijn. Kijk op onze website om meer te lezen over projecten die we (graag willen) financieren. Het Bartiméus Fonds is een CBF Erkend Goed Doel en heeft de ANBI-status. We ontvangen geen geld van de overheid en zijn dus volledig afhankelijk van donaties.

Buckaroo op afschrift
'Buckaroo' is onze online betaalservice. Buckaroo is onze online betaalservice. Zij incasseren jouw donatie en storten het bedrag daarna op onze rekening. Het klopt dus dat je deze naam op je afschrift ziet staan als je gedoneerd hebt.

----

Vragen? Bel of e-mail gerust: 030 693 50 50, info@bartimeusfonds.nl