Björn van Loon

Ren heel Nederland

Mijn dochtertje is blind vanaf de geboorte. Ik zie iedere dag dat zij vele kleine uitdagingen extra tegenkomt, bovenop wat de leeftijd van 4 jaar al met zich mee brengt. Ik zie ook dat zij volhardend is en niet snel opgeeft. Ze inspireert mij om hetzelfde te doen, doorzetten en niet opgeven. Daarom heb ik besloten om Nederland van Noord naar Zuid te rennen, via het Pieterpad, in een week. Omdat het zo'n enorm eind is maak ik er een sponsoractie van. Het goede doel is het Bartimeusfonds, en het precieze doel is een nieuw diagnostisch centrum voor babies en peuters. Het is erg lastig om een snelle/betrouwbare diagnose te maken bij deze allerkleinsten, terwijl dit heel belangrijk is om medische redenen maar ook voor de ouders, om sneller te accepteren en er voor hun kleintje te kunnen zijn. Ik kan je vertellen dat ik hier alles van weet, zie ook het interview op de site van het Bartimeusfonds.

https://bartimeusfonds.nl/voor-wie/vroege-diagnose-is-echt-nodig/

5
11/12/2021
23:37

Anoniem

Bekijk alle
  Bekijk alle
01/06/2022 | 21:16

Het Pieterpad 2.0

Lieve mensen, vorig jaar het Pieterpad, 500km, 7 dagen, dik 9000 euro. Dank jullie wel! Ten tijde van het Pieterpad was ons zoontje net geboren, de nachten slecht, liep ik een hernia op, corona maakte het leven voor veel mensen lastiger...en toch, met jullie steun: we hebben er een mooi avontuur van gemaakt. Nu zijn we een jaar verder en is het Pieterpad avontuur een mooie herinnering geworden voor mij en een blijvende toevoeging aan het leven van veel ouders die met hun kinderen al bij het diagnostisch centrum van Bartimeus langs zijn geweest. Waarom dit berichtje dan? Om jullie echt nogmaals te danken...en om te melden dat deze actiepagina vanaf vandaag niet meer gebruikt gaat worden....maar... ...voor wie mee wil genieten, het Pieterpad krijgt een vervolg. In 2024 ren ik de Marathon des Sables, of zandmarathon. 250 kilometer door het zuiden van de Marokka, door de Sahara. Bij temperaturen tot 50 graden en met de missie om 100.000 (ja, geen typfout!) op te halen ga ik daar naar toe werken. Ditmaal goed getraind en met een serieus plan. Wil je mee op avontuur? Volg dan de actiepagina van dit avontuur, Pieterpad 2.0, of beter "De Marathon des Sables 2024" Hoe ziet zoiets er uit? Zo dus, klik hier! P.S. Jullie mailadressen kopieer ik niet mee, omdat ik vind dat iedereen zelf moet kiezen of zij of hij deze nieuwe actie wil steunen en volgen. Je moet zelf dus je aanmelden, of doneren, of me berichtjes sturen dat ik gek als een deur ben. Wat je het meest toepasselijk vind. Warme groet (haha, Sahara, snap je hem? Warme groet. Ik vind mezelf grappig.)

100% leven is... alles uit het leven halen wat erin zit, óók als je slechtziend of blind bent. Daar maakt het Bartiméus Fonds maakt zich sterk voor. Doe ook mee: start je eigen actie, of doneer aan de actie van een ander. Dank je wel namens ruim 300.000 mensen met een visuele beperking in ons land!